Is therapie iets voor mij?

 

- Wil je je eigen oplossingen vinden voor je frustraties en problemen?

- En wil je je intuïtie en creativiteit ontwikkelen zodat je meer mogelijkheden ziet?

- Wil je jezelf beter leren kennen?

- Wil je verantwoordelijkheid (leren) nemen voor je eigen leven en voor wat je echt wilt?

 

Dan is gestalttherapie iets voor jou.

 

Je bent van harte welkom voor individuele therapie.

Wanneer je moeilijkheden ondervindt met je partner, kom dan samen, juist als je relatie nog niet op scherp staat.

 

"Mensen die in gestalttherapie zijn geweest zeggen dat ze meer draagvlak vinden in zichzelf, ze nemen hun gevoelens en lichaamssignalen serieus en kunnen beter en meer genieten."

Uit onderzoek naar effecten van gestalttherapie .

A. Maris en anderen.

 

Een aanleiding om in therapie te gaan kan zijn:

- Jezelf willen blijven ontwikkelen

- Somberheid en depressieve gevoelens

- Stress en spanning

- Langere tijd al niet lekker in je vel zitten

- Last hebben van angst of paniek

- Jezelf té onzeker voelen.

- Relatieproblemen hebben

- Burn-out klachten

- Problemen op het werk

- Problemen in je gezin

- Traumatische gebeurtenissen willen doorleven en oplossen.

 

Ervaringen

 

Sarah

32 jaar

Loosdrecht

 

"In een paar maanden bij Barbara heb ik enorm veel geleerd. Ik luister nu bijvoorbeeld veel beter naar de signalen van mijn lichaam en ben veel meer bezig met wat IK zelf wil en waar IK zin in heb. Ook heb ik mijn zelfvertrouwen langzaam teruggekregen en ga de toekomst in als een sterkere vrouw."

 

Paul

45 jaar

Nederhorst den Berg

 

"De beelden die ik tekende kwamen echt uit mezelf… wonderlijk, ik ben er blij mee. Ze verbeelden voor mij hoe ik me voel, waardoor ik woorden kon gaan vinden voor mijn situatie. Ik herken nu wanneer ik in bepaald gedrag blijf steken en hoe ik daar uit kan komen."

 

Nadia

38 jaar

Naarden

 

"Ik wil u bedanken voor uw hulp. U heeft in maar 3 afspraken heel veel bij mij losgemaakt. De afgelopen weken heb ik ook stappen kunnen ondernomen, oppas geregeld en besloten om te gaan werken. Volgende week begin ik. Ik verheug me er op! Eerlijk gezegd voel ik soms nog spanning in mijn keel en een lichte hyperventilatie zonder een specifieke reden (echt niet!), ik word er onzeker van. Ik voel dat ik op de goede weg ben, ik wil nog graag een afspraak maken."

 

Sonja

26 jaar

Zeist

 

"Ik snapte mezelf niet, m’n gevoelens en mijn gedrag niet; Ik was jarenlang depressief en werd daar voor behandeld. Mijn leven voelde zwaar, regelmatig dacht ik dat ik het niet aan kon. Toen ik Gestalttherapie ben gaan doen moest ik voelen wat situaties met me deden, dat was in het begin niet makkelijk. Door te tekenen en te praten en te ervaren wat ik moeilijk vond merkte ik dat de ballast van vroeger minder werd. Ik kreeg ruimte voor mijn leven nu. Ik ben een opleiding gaan doen en weet veel beter wat ik leuk vind en wat ik niet meer wil."

 

Jeanneth

43 jaar

Lelystad

 

"Ik heb in totaal maar een paar sessies nodig gehad, waarin ik bij de eerste sessie al merkte dat het 'iets deed' met me. Bij mij was het vooral nodig om mijn lichaam weer te voelen en te begrijpen. Ik heb in het begin best moeilike en ware momenten gekend, waarbij mijn lichaam letterlijk pijn deed en ik nog niet begreep waardoor dit veroorzaakt werd. Barbara heeft mij geleerd naar mijn gevoel toe te gaan en deze gevoelens écht te ervaren, door er bij stil te blijven staan."

 

Wat kost therapie?

 

Het eerste gesprek (meestal telefonisch) heeft een informatief karakter. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Individuele sessies zijn € 80 per uur.

Bij de groepen staan de kosten vermeld.

 

Vergoedingen

Via de Stichting Bevordering Gestalt Art kun je korting krijgen op mijn uurtarief. Deze korting wordt vastgesteld aan de hand van je (gezamenlijk) netto maandinkomen.

Voor individuele sessies betaal je dan tussen 40 en 80 euro. Ook bij deelname aan groepen is jouw evt. korting van toepassing, mits anders is vermeld.

 

Wie is mijn therapeut?

 

Ik ben Barbara Pompe, beeldend gestalttherapeut, supervisor, internationaal gestalt body worker, moeder, oma, echtgenote en vriendin. Allemaal rollen die ik in mijn leven vervul.

Laat ik iets persoonlijks delen.  ‘Aanpassen aan…’ was lang mijn tweede natuur. Dit gedrag heb ik aangeleerd en hielp me in allerlei situaties. Én er was altijd onrust in me die als een soort schaduw met me meeliep.

Doordat ik op een gegeven moment niet verder kon en me vast voelde zitten, heb ik leren stilstaan en ben gaan luisteren naar wat ik voel. Naar wat mijn hart beweegt en wat mijn handen maken.

Deze ervaringen hielpen me om mezelf te begrijpen. Ik kwam bij mezelf uit, bij mijn creativiteit, eenvoud en speelsheid.

In het vervullen van mijn rollen leef ik mijn diepe inspiratie.

 

Mezelf steeds ontwikkelend ben ik nu dertig jaar lichaamsgericht -en beeldend gestalttherapeut. Ik loop graag een stukje met je mee.

 

Kom in beweging en maak je hart vrij.

 

 

Contact opnemen

Barbara Pompe

Lichaamsgericht- en beeldend  Gestalttherapeut

Internationaal gestalt-bodywork trainer

Gestalt-supervisor

1200

 

960

768

480