Individueel

De therapie die ik geef is ervaringsgericht;

Ervaren = voelen, denken en doen.

Tijdens een therapie sessie praat je niet alleen over jezelf, je zult jezelf ervaren in contact met mij, tijdens het doen van b.v. een lichamelijke oefening of wanneer je iets aan het maken bent. Zo ga je voelen wat het met je doet en hoe je ermee omgaat. Waar je contact aangaat en waar je het vermijdt. De gevoelens die je vermijdt krijgen aandacht. en deze leer je erkennen en de gevoelens die er onder zitten kun je doorleven; dan voel je je veel vrijer en weer in staat keuzes te maken die bij jouw passen.

 

Verloop van de therapie

Wanneer je overweegt om in therapie te komen, hebben we eerst telefonisch contact waarin je kunt vertellen  wat je graag wilt.

Ik vertel je wat ik voor je kan betekenen. Ook bespreken we welke vorm het beste bij je past; individuele therapie of een persoonlijke ontwikkelgroep. Dit gesprek is vrijblijvend en kosteloos.

 

In het eerste therapie-gesprek dat hierop volgt nemen we de tijd om jouw situatie verder te verhelderen. Je verkent de samenhang van je klachten en ervaart wat jou blokkeert. Aan het eind van het gesprek zal ik je vertellen hoe de sessies eruit kunnen gaan zien.

 

Tijdens een therapie sessie concentreer je je op datgene wat je het meest bezighoudt. Dit kan een gedachte, gevoel of droom zijn. Ik stimuleer je om je gevoelens te volgen en help je stil te staan bij je moeites.  Meestal hebben deze te maken met onverwerkte situaties uit het verleden. Deze situaties doorleven, geeft ruimte en zicht op nieuwe mogelijkheden en ander gedrag.

 

De therapie is effectief als je de nieuwe inzichten en ervaringen kunt integreren in je leven. Dit evalueren we regelmatig. Als je het gevoel hebt dat je zelfstandig verder kunt, ronden we de begeleiding af met een gesprek.

Hierin staan we stil bij je nieuwe inzichten en nieuwe gedrag en hoe je in ontwikkeling kunt blijven.

 

 

Therapie

Leven in je relatie

 

Effectiever met je partner praten en ruziën; Elkaar beter begrijpen; Verschillen tussen jullie (v)erkennen; Meer plezier; Makkelijker intiem zijn met elkaar.

Wat zou jij anders willen in jouw relatie?

 

Aan de hand van kleine opdrachten, denk- en doe oefeningen leren jullie over jezelf en jullie dynamiek. Sta je stil bij wat je voelt, bespreek je wat je moeilijk vindt en luister je naar dat wat misschien moeilijk is om te horen.

 

Dynamiek ontstaat waar jij en je partner elkaar ontmoeten. Ieder heeft haar/zijn bijdrage hieraan. Je zult ervaren hoe de dynamiek invloed heeft op jullie vriendschap, liefde en intimiteit. De dynamiek kan liefdevol zijn en op ontwikkeling gericht, ook zul je jouw gewoontes en gewoonte gedrag tegenkomen, daar is niks mee mis. Je leert er bij stil staan en het verdiepen.

In deze groep is er ruimte om stil te staan bij situaties en gebeurtenissen die voor jullie belangrijk zijn.

 

Relatie-ontwikkeling kun je met je partner komen doen,

 4 keer 90 minuten kosten €120 per keer.

 

Je kunt ook je relatie ontwikkelen in een speelse relationele groep. Werken in een groep, verdiept, inspireert, troost en brengt herkenning. Stellen kunnen veel leren van elkaar, het verruimt je scoop.

Bij voldoende aanmeldingen (3 stellen) starten we dit voorjaar 2023 op maandagavond 20.00 - 22.00 uur.

Vier bijeenkomsten kosten per stel € 520.

 

Je relatie kan ook té heftig voelen of vastgelopen zijn: Dan is het tijd om dit te onderzoeken in relatietherapie.

Relatietherapie geef ik niet, ik kan jullie wel verwijzen.

 

 

Barbara Pompe

Lichaamsgericht- en beeldend  Gestalttherapeut

Internationaal gestalt-bodywork trainer

Gestalt-supervisor

1200

960

768

480