Individueel

 

In het contact met mij, hier en nu, leer je jezelf beter kennen. Je staat stil bij hoe het ‘nu’ is en je ervaart jezelf. Je komt ‘tot’ jezelf; Ook kom je jouw verlangens en diepere wensen op het spoor.

 

Deze therapie is ervaringsgericht; Ervaren = voelen, denken en doen.

Tijdens een therapie sessie praat je niet alleen over jezelf, je zult jezelf ervaren in contact met mij, tijdens het doen van b.v. een lichamelijke oefening of wanneer je iets aan het maken bent. Zo ga je voelen wat het met je doet en hoe je ermee omgaat. Waar je contact aangaat en waar je het vermijdt. De gevoelens die je vermijdt krijgen aandacht en deze leer je erkennen en de gevoelens die er onderzitten kun je doorleven; dan voel je je veel vrijer en weer in staat keuzes te maken die bij jouw passen.

 

Verloop van de therapie

Wanneer je overweegt om in therapie te komen, hebben we eerst telefonisch contact waarin je kunt vertellen waar je last van hebt en wat je graag wilt.

Ik vertel je wat ik voor je kan betekenen. Ook bespreken we welke vorm het beste bij je past; individuele- of relatietherapie of een persoonlijke ontwikkelgroep. Dit gesprek is vrijblijvend en kosteloos.

 

In het eerste therapie-gesprek dat hierop volgt nemen we de tijd om jouw situatie verder te verhelderen. Je verkent de samenhang van je klachten en ervaart wat jou blokkeert. Aan het eind van het gesprek zal ik je vertellen hoe de sessies eruit kunnen gaan zien.

 

Tijdens een therapie sessie concentreer je je op datgene wat je het meest bezighoudt. Dit kan een gedachte, gevoel of droom zijn. Ik stimuleer je om je gevoelens te volgen en help je stil te staan bij je moeites.  Meestal hebben deze te maken met onverwerkte situaties uit het verleden. Deze situaties doorleven, geeft ruimte en zicht op nieuwe mogelijkheden en ander gedrag.

 

De therapie is effectief als je de nieuwe inzichten en ervaringen kunt integreren in je leven. Dit evalueren we regelmatig. Als je het gevoel hebt dat je zelfstandig verder kunt, ronden we de begeleiding af met een gesprek.

Hierin staan we stil bij je nieuwe inzichten en nieuwe gedrag en hoe je in ontwikkeling kunt blijven.

 

 

Therapie

Relatietherapie

 

Relaties ontwikkelen, groeien en lopen soms vast. Als dit niet verandert dan zijn partnergesprekken een mogelijke volgende stap. Vanuit mijn ervaring, kennis en inzicht  begeleid ik jullie bij het verhelderen van jullie knooppunten.

Relatietherapie gaat over jullie, jullie contact, jullie frustratie en pijn.

In een open en veilige sfeer kunnen jullie je relatie ontwikkelen en weer tot elkaar komen én soms ook op een goede manier afscheid nemen van elkaar.

 

Hoe werkt het?

De eerste vier gesprekken zijn er om jullie situatie goed in beeld te krijgen. Het doel van deze gesprekken is: Het stabiliseren van jullie situatie, duidelijkheid verkrijgen over jullie problemen, over jullie verlangens en over jullie relatie-dynamiek.

 

In het eerste gesprek (90 minuten) spreken we over de problemen die jullie ervaren en over de context. Daarna heb ik met ieder een individueel gesprek (60 minuten), waarin ruimte is om dieper op gevoelens, situatie en verlangens in te gaan. In het vierde, weer gezamenlijke gesprek, leggen we alle informatie bij elkaar en bespreken we jullie dynamiek, onderwerpen die verdere aandacht nodig hebben en jullie wensen hoe verder te gaan.

 

Wanneer je verder wilt

In de hierop volgende gesprekken praten jullie over voor jullie belangrijke onderwerpen, bijvoorbeeld; geschonden vertrouwen, des-interesse in elkaar, afwijzing, teleurstellingen, geen intimiteit, omgaan met ziekte en verlies. Ik begeleid jullie zo dat je de ander (weer) kunt horen en je je gehoord voelt. Tijdens deze gesprekken staan we stil bij de dynamiek die ontstaat en wat de diepere achtergrond hiervan is.

Jullie begeven je op weg van nieuwe perspectieven, groeiend vertrouwen en helderheid over verschillen en verschillend zijn.

 

De relatie verbreken

Er zijn partners die in therapie gaan en besluiten te gaan scheiden. De gesprekken dragen dan bij aan de acceptatie van de breuk en aan het diepere inzicht: Wat maakt dat onze relatie niet meer werkt.

 

NB. Wanneer de relatie niet verstoord is maar je wel de behoefte hebt om je relatie op een bepaald gebied te ontwikkelen neem dan ook contact op.

 

 

 

Barbara Pompe

Lichaamsgericht- en beeldend  Gestalttherapeut

Internationaal gestalt-bodywork trainer

Gestalt-supervisor

1200

960

768

480