Ik ben Barbara Pompe-Gelissen, lichaamsgericht- en beeldend gestalttherapeut, supervisor, internationaal gestalt bodyworker, moeder, oma, echtgenote en vriendin. Ik ben in Utrecht in 1957 geboren. 


Midden in mijn, best wel gelukkige leven, liep ik vast. In gestalt-therapie ben ik mijn behoeftes beter gaan voelen en heb ik mijn gevoelens kunnen doorleven. Ik kwam bij mezelf uit, bij mijn creativiteit, eenvoud en speelsheid. Mijn behoeftes vroegen om meer verdieping en ik verlegde mijn pad. 

En ben de beeldende én de theoretische gestaltopleiding gaan volgen bij BOLT in Nieuwaal bij Zaltbommel. Daar ben ik getraind door Magda en Aie Maris, Gestalttherapeuten van het eerste uur. Ik ben echt blij met deze stevige en creatieve basis opleiding, ik heb erdoor kunnen veranderen.


Inmiddels werk ik meer dan 30 jaar als gestalttherapeut, in allerlei hoedanigheden. En ben me al snel gaan verdiepen in mijn lichaam, haar mogelijkheden, haar geluid en gevoel. 

Mijn lichaamswerk ervaring als trainer heb ik opgebouwd door les te geven bij BOLT en daarna lichaamswerk dagen aan te bieden in mijn praktijk. Verdieping vond ik in trainingen bij Seymour Carter (Sensory Awareness) en Anodea Judith (Chakra's en trauma werk). Lichaamswerk integreer ik nu in al mijn groepen en in andere therapie contacten. Puur, gestalt lichaamswerk geef ik aan het GNGI (Georgisch National Gestalt Institute). Ook train ik daar jonge gestalttherapeuten i.o. in lichaams-gerelateerde onderwerpen, zoals sexualiteit.


De Gestalt experimenten trokken al mijn aandacht toen ik op de gestaltopleiding zat. Deze staan in de gestalt-bijbel: Gestalttherapy, Excitement and Growth of the Human Personality, geschreven door F. Perls, F. Hefferline en P. Goodman. De ervaringen gaven me veel zicht op mezelf, hoe ik met mezelf en de ander omging. Doordat ik het zelf meemaakte, stond ik meer open voor wat nieuw was of voor wat pijn deed.

In mijn project “Kriebels voor je Geest” dat ik in 2021 startte ben ik de experimenten gaan uitwerken in een creatieve hedendaagse vorm. En samen met Sarah- Alice Miles hebben we een card deck ontwikkeld; MoreMe, finding Self , waarop kleine persoonlijke experimenten beschreven staan. Op de EAGT conferentie in Madrid (2023) gaf ik een online workshop over dit onderwerp. Experimenteren geeft me veel nieuwe mogelijkheden. Het is nog lang niet af. 

Barbara Pompe-Gelissen

Lichaamsgericht- en beeldend gestalt therapeut

International bodyworker 

Gestalt trainer and -supervisor


+31 (0)654271060

Kortenhoefsedijk 146

1241LX Kortenhoef


Lid van de Stichting Bevordering Gestalt-Art 

European Association of Gestalt Therapists

Klachten- en geschillencommissie SCAG