Groepen

Signalen van je lichaam

Gestalt Lichaamswerkgroep

 

Mogelijk merk je dat het dagelijks leven, haar snelheid en intensiteit, behoorlijk wat impact kunnen hebben. Zo kan je lichaam signalen en reacties  gaan geven, b.v. je kunt zenuwachtig  worden en stress ervaren. Secht slapen of gaan piekeren.

Wanneer je meer vanuit jezelf wilt leven; Wanneer je je hart vrij wilt maken; Én wanneer je in dit proces anderen wilt ontmoeten... Dan is deelname aan deze unieke groep echt aan te raden.

 

Wat de rede ook is waarom jij meer wilt gaan voelen en ervaren, meer besef wilt krijgen van je lichaam;  In deze groep ontwikkelen we de samenwerking van je voelen en denken. Je onderzoekt hoe dat bij jou precies werkt.

 

Aan de hand van allerlei bewegingen, oefeningen, dans, spel en meditatie, leer je de signalen van je lichaam kennen. Je krijgt de gelegenheid om te delen en op een creatieve wijze expressie te geven en persoonlijke zaken uit te werken.

 

De avonden zijn energieke- en creatieve ontmoetingen. Deelname aan deze groep is ondersteunend aan jouw persoonlijke proces.

 

Barbara heeft ruime ervaring in het begeleiden van gestalt-lichaamswerk groepen, vanuit haar praktijk en in opleidingen.

 

Start  woensdag 5 okt. 20.00 -22.00 uur.

12 okt., 26 okt., 28 okt.,2 nov.,9 nov.,16 nov., 30 nov., 7 dec.

Telkens van 20.00 - 22.00 uur.

Kosten € 360

ik doe mee

Je BODEM

4 keer een Gestalt-artdag  voor vrouwen

 

Je Bodem, je bekken. Daar waar je sexualiteit, levenslust, kracht en grond kan ervaren.

In deze workshop richt je je op je bekken en wat er te ervaren valt. Klei is een oer-materiaal dat prachtig past bij een bodem creëren en grond vinden. Klei wordt het middel om dit onderzoek expressie te geven. We nemen de tijd om te verdiepen, de bodem te bereiken en daar te verblijven.

 

In onze cultuur is het bekken een deel van ons lichaam waar weinig over gesproken en gedeeld wordt. Waar veel ‘stilte’  en 'schaamte' omheen hangt. Het is zeker een lichaamsdeel waar veel gebeurt.

Zo blijven wij vrouwen zitten met ervaringen rond b.v. vrijen, intimiteit, misbruik, wel/ niet kinderen krijgen, poepen en plassen. Zo blijft het een individueel probleem en missen we de kracht  van collectiviteit en de heling vansamen delen.

 

Lichaamsoefeningen en visualisaties geven de ervaringen die we zullen uitdrukken in klei om vervolgens als je dat wilt te delen of persoonlijk werk aan te doen. Zo maken we stappen in het verbinden met de kracht en grond van ons bekken én met ELKAAR.

 

Begeleiding

Ik, Barbara, gids vanuit vertrouwen dat je lichaam en jouw expressie je antwoorden brengen.

 

Deze dag is voor vrouwen.

Voor vegetarische soep, koffie en thee wordt gezorgd.

Data 21 oktober, 2 december, 3 februari 2023  en 7 april.

Tijd: Van 10 uur tot 16.00 uur.

De kosten zijn € 360.

Via de SBGA kun je subsidie aanvragen, kijk op www.sbga.nl

 

 

Aanmelden

Ervaringen van deelnemers:

 

Marinet

IT-specialist

De focus vind ik mooi. We zijn heel verschillend in de groep en toch voel ik me verbonden.

 

Geert

Consultant

Ik heb de kriebels als inspirerend ervaren en vond de oefeningen die we deden interessant en hebben me een aantal nieuwe inzichten gegeven.

 

Marianne

Logopedist

De gestalt experimenten vind ik bijzonder om mee te maken. In een half uurtje kom ik weer terug in mijn lijf en in het hier en nu. In het groepje is er plek om dingen te bespreken als je wil en er is tijd voor verdieping. Door de rustige begeleiding van Barbara ontstaat er binnen no-time een warme, open en veilige sfeer.

 

Mark

Ontwerper

"De reden dat ik meedoe met de online experimenten is omdat het me elke week iets oplevert, een realisatie, innerlijke rust, een aha-moment of simpelweg een concreet plan hoe ik een bepaalde situatie in mijn leven opnieuw kan inrichten.

 

Inge

Logopedist

"Het brengt mij een welkome onderbreking in het bekende dagelijkse ritme. Een werkelijk experiment met verrassende effecten. Heerlijk licht en diep werkend. Een aanrader”

 

Sandra

Kriebels voor je geest

Een fijn moment van contact

Intiem

Lief

Open

Zo dichtbij

Leerzaam

Jouw rustige precieze

toewijding\aandachtig

Warm in mijn huis,

dank je wel, Barbara

Kriebels voor je geest

Ervaar hoe je je blik verruimt tijdens je dagelijks leven en werk.

 

Midden op de (werk)dag je lekker energiek voelen. Meer mogelijkheden gaan zien. Intenser contact maken met jezelf en je omgeving. Je impulsen opmerken. Hoe?

 

Door midden op je dag een half uur in een groepje te 'zoomen'. Je doet dan opmerkelijke kleine persoonlijke experimenten. Het zijn denk-oefeningen en doe-opdrachtjes die ik je aanbied. Door stil te staan en deze te doen en ervaren, verruim je jezelf.

Het zijn energiele en creatieve ontmoetingen.

 

De experimenten zijn gebaseerd op bewustzijns experimenten uit Gestalttherapie, ze gaan over; - contact maken met jezelf en anderen;

- tegenstellingen ervaren; - aandacht en concentratie; - uit elkaar halen van situaties en weer samenvoegen.

Dit doe je spelenderwijs en veilig met je eigen onderwerpen.

 

De 'zoom'-groep bestaat uit 4 personen die je meestal niet kent. Doordat er een paar regels zijn hoe te reageren op elkaar, creëren we een veilige en open plek.

 

In september 2022 starten twee groepen op woensdag 21 september om 12.30 en donderdag 22 septemer om 11.30.

Deze groepen komen 9 keer bij elkaar en kosten €125,=.

 

Heb je andere ideeën mbt deze Kriebels... laat het me weten, dan bespreken we dit samen. Er is b.v. een team dat samen de kriebels volgt en een echtpaar die dit samen gedaan heeft. Wat is jouw idee?

 

 

ik doe mee

Leven in je relatie

Een groep voor jou en je lief

 

Effectiever met je partner praten en ruziën; Elkaar beter begrijpen; Verschillen tussen jullie (v)erkennen; Meer plezier; Makkelijker intiem zijn met elkaar.

...Wat zou jij anders willen in jouw relatie? Aan de hand van denk- en doe oefeningen leren jullie over jezelf en jullie dynamiek.  Sta je stil bij ieders gedrag, bespreek je wat je moeilijk vindt en luister je naar dat wat soms moeilijk is om te horen.

 

Je kunt ervaren hoe jij in je relatie bent en wat dit bijdraagt aan de dynamiek in jullie relatie.

Dynamiek ontstaat waar jij en je partner elkaar ontmoeten. Ieder heeft haar/zijn bijdrage hieraan. Je zult ervaren hoe de dynamiek invloed heeft op jullie vriendschap, liefde en intimiteit. De dynamiek kan liefdevol zijn en op ontwikkeling gericht. Het kan ook té heftig voelen of vastgelopen zijn: Dan is het tijd om jullie dynamiek te onderzoeken.

In deze groep is er ruimte om stil te staan bij situaties en gebeurtenissen die voor jullie belangrijk zijn.

 

Deze groep bestaat uit maximaal vier stellen. Werken in een groep, verdiept, inspireert, troost en brengt herkenning. Stellen kunnen veel leren van elkaar, het verruimt je scoop.

 

Start maandag 7 nov. 20.00 - 22.00 uur.

21 nov., 5 dec.en 19 dec.

 

Kosten per stel € 480 (op sbga.nl kun je kijken of je in aanmerking komt voor korting op dit bedrag).

 

 

Aanmelden

Gestalt-supervisiegroep

 

Volgend jaar start de groep op vrijdag 30 september 2022

Lichaamsbewustzijn

Dit jaar focussen we ons, in de supervisie-jaargroep, op je lichaamsbewustzijn en op het verfijnen daarvan. Hoe gebruik je je lichamelijke gevoelens  in de therapie die je geeft. We experimenteren, ervaren en studeren over lichaamsbewustzijn. We zullen ook steeds starten lichaams-oefeningen en speuren in je lichaam.

 

Supervisie is een vorm van leren door reflectie op je eigen ervaringen als gestalttherapeut. Je onderzoekt je persoonlijke- en praktijksituaties op verschillende manieren; b.v. in gesprek met elkaar, in een persoonlijk dieper onderzoek, door lichaamswerk én met behulp van beeldende middelen.

De basis van deze supervisie groep wordt gevormd door:

Je eigen doelen

De algemene doelen van supervisie: ontwikkelen van authenticiteit en professionaliteit als gestalttherapeut.

De gestalttheorie zoals beschreven is door Perls , Goodman en Hefferline in; Gestalttherapy, excitement and growth of the human personality.

 

Is gestalt-supervisie iets voor mij?

Als je de wens hebt om samen met collega’s stil te staan bij jou ontwikkeling als therapeut; Wanneer je je wilt verdiepen aan de hand van jouw persoonlijke- en praktijkervaringen; En wanneer je geïnspireerd wilt worden door de sterke werking en positieve kracht van Gestalttherapie; Dan is deze groep een aanrader. De groep gaat door bij vier of meer deelnemers.

 

Barbara Pompe

De supervisie groep wordt begeleid door Barbara Pompe. Zij werkt in haar praktijk met individuele cliënten en geeft relatietherapie, waarbij beeldend- en lichaamswerk vaak een onderdeel zijn van de therapie. Barbara is ervaren in het opleiden van Gestalttherapeuten en het geven van supervisie. Ze is geregistreerd als supervisor bij de EAGT.

 

Data 2022: 30 sept., 4 nov., 16 dec. In 2023 op 27jan., 10 maart, 14 april, 26 mei en 30 juni.  De reserve datum is 21 juli .

Tijd: 10.00 uur tot  16.00 uur.

Er wordt gezorgd voor koffie, thee en soep.

Lokatie: Kortenhoefsedijk 85K , 1241LS Kortenhoef

 

Certificaat

Je krijgt na het deelnemen aan deze groep een certificaat met het aantal supervisie uren, geldig bij  NVAGT. Wanneer je lid bent van de NVAGT en bezig bent met je eerste herregistratie kun je deze uren laten gelden als intervisie.

 

Kosten

De gestalt supervisie kost €80 per keer, totaal €640. Er is korting op dit bedrag aan te vragen bij de Stichting SBGA (www.sbga.nl).

Interesse

Ervaringen van deelnemers:

*Ik heb krijtjes gekocht en heb een symboolkaart getekend. Ik heb alles bij de hand liggen en maak er veel en graag gebruik van tijdens een Gestaltsessie. Ook het samen tekenen ga ik inzetten.

 

* Voor mij was het steeds weer verassend om te zien, hoe iets wat binnen in mij speelt, weergegeven wordt in mijn beeldende „creaties”. Omdat ik hier niet mee bekend was merkte ik ook de schroom om er zelf iets mee te doen in mijn praktijk. Uiteindelijk wel gedaan.

 

*Het heeft me geholpen om op verschillende manieren naar casussen te kunnen kijken, verfrissend.

 

* Ik ervaar verdieping en verfijning van mijn (levens)thema’s, bv. Meer besef dat het me niet gaat om ik óf de ander, maar ik én de ander. Het is verrijkend en verbredend om met collega therapeuten te zijn, inbreng te hebben en ook te luisteren naar hoe anderen werken. Dat maakt sociaal gezien dat ik me verbonden voel. Wat ik prettig vind is dat er in de supervisie structuur en leiding wordt gegeven.

 

*Bedankt dat je me weer in contact hebt gebracht met het creatieve in mij.

 

*Barbara heeft de supervisie goed opgezet, mooie en afwisselende oefeningen met daarnaast veel ruimte voor eigen inbreng. Ze brengt andere denkwijzen in en speelt in op actuele vragen uit de groep. Ik vind haar inspirerend, ze is op een liefdevolle manier aanwezig, heeft humor, is integer en schroomt niet om haar eigen ervaringen in te brengen. Hiermee creëert ze een vertrouwelijke sfeer.

Barbara Pompe

Lichaamsgericht- en beeldend  Gestalttherapeut

Internationaal gestalt-bodywork trainer

Gestalt-supervisor

1200

960

768

480