Groepen

Zomer retraite in Kortenhoef

Geef jezelf ruimte in experiment en expressie

van maandag 11 tot en met vrijdag 15 juli

 

In deze unieke retraite volgen we het proces wat zich aandient naar aanleiding van diepere wensen, verlangens, dromen en persoonlijke ervaringen. Tijd om je te bezinnen, om indrukken en moeilijke situaties te verwerken. Er is volop ruimte voor experiment en expressie. We scheppen beelden en ervaringen die inspireren.
Je kunt werken met klei, verf, inkt en krijt, een mozaïek leggen en stempels maken. Aan de slag gaan met rest-materialen en met materiaal uit de natuur.

 

Ik bied een gevarieerd aanbod van werkvormen:

- Oefeningen en experimenten om jezelf te leren kennen

- Begeleiding bij het gebruik van beeldende materialen

- Lichaamsgerichte oefeningen

- Dialoog

- Spel

 

Programma

We maken maandagochtend op een speelse manier kennis met elkaar en met onze eigen behoeftes en vragen. De lunches worden verzorgd, heerlijk vers en met aandacht bereid. In de middag volg je je eigen stroom door te werken met beeldende middelen. Wanneer je dat wilt staan we stil bij wat je ervaart en meemaakt. Om 16.00 uur sluiten we de dag af. De avonden zijn vrij. Wanneer je blijft overnachten kun je evt. doorwerken aan je creaties. De dagen daarna starten we gezamenlijk om 10.00 uur met een klein experiment of lichaamswerk. Vrijdag sluiten we om 16.00 uur af.

 

 

Begeleiding

Ik, Barbara, gids vanuit vertrouwen dat je lichaam en jouw expressie antwoorden brengen.

 

Accommodatie
We werken buiten waar een grote tent staat en evt. in mijn praktijkruimte iets verderop. Wanneer je wilt blijven overnachten dan kan dat. Neem hierover contact met me op.

 

Data

We starten op maandag 11 juli om 11.00 uur. Op vrijdag 15 juli sluiten we de retraite af om uiterlijk 16.00 uur.

 

Kosten

De kosten van deze 5-daagse retraite zijn € 495. Dit is inclusief lunches, koffie, thee, sap, lekkers en materialen. Via de Stichting Bevordering Gestalt Art kun je subsidie aanvragen. Kijk op www.sbga.nl.

ik doe mee

Zomer-intensive

Kriebels voor je Geest

Geef jezelf ruimte in experiment en expressie

van maandag 25 tot en met vrijdag 29 juli

 

Elke ochtend in deze week doen we een klein persoonlijk experiment via Zoom. Dit duurt een half uur. Je kunt je inzichten met je meenemen de dag in. Aan het einde van deze week vol Kriebels vinden we een moment om met elkaar te delen, hoe deze dagelijkse kriebel voor je was. De prijs van deze kriebel-intensive is €75.

Lees hieronder verder voor meer informatie over de Kriebels.

 

 

Aanmelden

Ervaringen van deelnemers:

 

Marinet

IT-specialist

De focus vind ik mooi. We zijn heel verschillend in de groep en toch voel ik me verbonden.

 

Geert

Consultant

Ik heb de kriebels als inspirerend ervaren en vond de oefeningen die we deden interessant en hebben me een aantal nieuwe inzichten gegeven.

 

Marianne

Logopedist

De gestalt experimenten vind ik bijzonder om mee te maken. In een half uurtje kom ik weer terug in mijn lijf en in het hier en nu. In het groepje is er plek om dingen te bespreken als je wil en er is tijd voor verdieping. Door de rustige begeleiding van Barbara ontstaat er binnen no-time een warme, open en veilige sfeer.

 

Mark

Ontwerper

"De reden dat ik meedoe met de online experimenten is omdat het me elke week iets oplevert, een realisatie, innerlijke rust, een aha-moment of simpelweg een concreet plan hoe ik een bepaalde situatie in mijn leven opnieuw kan inrichten.

 

Inge

Logopedist

"Het brengt mij een welkome onderbreking in het bekende dagelijkse ritme. Een werkelijk experiment met verrassende effecten. Heerlijk licht en diep werkend. Een aanrader”

 

Sandra

Kriebels voor je geest

Een fijn moment van contact

Intiem

Lief

Open

Zo dichtbij

Leerzaam

Jouw rustige precieze

toewijding\aandachtig

Warm in mijn huis,

dank je wel, Barbara

Kriebels voor je geest

Ervaar hoe je je blik verruimt tijdens je dagelijks leven en werk.

 

Hoe? Midden in je week ‘zoom’ je een half uur.

Ik begeleid je bij het doen van kleine persoonlijke experimenten. Het zijn denk-oefeningen en doe-opdrachtjes waardoor je jezelf, je kijk en je keuzes beter leert kennen.

 

De experimenten zijn gebaseerd op bewustzijns experimenten uit Gestalttherapie, ze gaan over; - contact maken met wat er is;

- tegenstellingen ervaren; - aandacht en concentratie; - uit elkaar halen van situaties en weer samenvoegen.

Dit doe je spelenderwijs en veilig met je eigen onderwerpen. Het vindt plaats in een 'zoom'-groepje van 4 personen.

 

Om te ervaren hoe dit werkt kun je meedoen in een proef-kriebel.

Dit is één bijeenkomst van een half uur, gratis.

 

woensdag 22 juni 12.30

donderdag 23 juni 11.30

woensdag 24 aug. 12.30

donderdag 25 aug. 11.30

woensdag 31 aug. 12.30

donderdag 1 september 11.30

 

Daarna kun je voor langere tijd, wekelijks de 'Kriebels' volgen.

In september 2022 starten deze groepen om weer op woensdag 21 september om 12.30 en donderdag 22 septemer om 11.30.

Geef bij opgave aan naar welke dag en tijd je voorkeur uitgaat.

Deze groepen komen 9 keer bij elkaar en kosten €125,=.

 

Heb je andere ideeën mbt deze Kriebels... laat het me weten, dan bespreken we dit samen. Er is b.v. een team dat samen de kriebels volgt en een echtpaar die dit samen gedaan heeft. Wat is jouw idee?

 

 

ik doe mee

Leven in je relatie

Een groep voor jou en je lief

 

Effectiever met je partner praten en ruziën; Elkaar beter begrijpen; Verschillen tussen jullie (v)erkennen; Meer plezier; Makkelijker intiem zijn met elkaar.

...Wat zou jij anders willen in jouw relatie? Aan de hand van denk- en doe oefeningen leren jullie over jezelf en jullie dynamiek.  Sta je stil bij ieders gedrag, bespreek je wat je moeilijk vindt en luister je naar dat wat soms moeilijk is om te horen.

 

Je kunt ervaren hoe jij in je relatie bent en wat dit bijdraagt aan de dynamiek in jullie relatie.

Dynamiek ontstaat waar jij en je partner elkaar ontmoeten. Ieder heeft haar/zijn bijdrage hieraan. Je zult ervaren hoe de dynamiek invloed heeft op jullie vriendschap, liefde en intimiteit. De dynamiek kan liefdevol zijn en op ontwikkeling gericht. Het kan ook té heftig voelen of vastgelopen zijn: Dan is het tijd om jullie dynamiek te onderzoeken.

In deze groep is er ruimte om stil te staan bij situaties en gebeurtenissen die voor jullie belangrijk zijn.

 

Deze groep bestaat uit maximaal vier stellen. Werken in een groep, verdiept, inspireert, troost en brengt herkenning. Stellen kunnen veel leren van elkaar, het verruimt je scoop.

 

Tijd; Om de week op maandagavond an 19.30 tot 21.30 uur.

 

Deze groep komt vier keer bij elkaar.

Kosten per stel € 480 (op sbga.nl kun je kijken of je in aanmerking komt voor korting op dit bedrag).

 

In oktober start er een groep.

 

Aanmelden

Gestalt-supervisiegroep

 

Volgend jaar start de groep op vrijdag 30 september 2022

Lichaamsbewustzijn

Dit jaar focussen we ons, in de supervisie-jaargroep, op je lichaamsbewustzijn en op het verfijnen daarvan. Hoe gebruik je je lichamelijke gevoelens  in de therapie die je geeft. We experimenteren, ervaren en studeren over lichaamsbewustzijn. We zullen ook steeds starten lichaams-oefeningen en speuren in je lichaam.

 

Supervisie is een vorm van leren door reflectie op je eigen ervaringen als gestalttherapeut. Je onderzoekt je persoonlijke- en praktijksituaties op verschillende manieren; b.v. in gesprek met elkaar, in een persoonlijk dieper onderzoek, door lichaamswerk én met behulp van beeldende middelen.

De basis van deze supervisie groep wordt gevormd door:

Je eigen doelen

De algemene doelen van supervisie: ontwikkelen van authenticiteit en professionaliteit als gestalttherapeut.

De gestalttheorie zoals beschreven is door Perls , Goodman en Hefferline in; Gestalttherapy, excitement and growth of the human personality.

 

Is gestalt-supervisie iets voor mij?

Als je de wens hebt om samen met collega’s stil te staan bij jou ontwikkeling als therapeut; Wanneer je je wilt verdiepen aan de hand van jouw persoonlijke- en praktijkervaringen; En wanneer je geïnspireerd wilt worden door de sterke werking en positieve kracht van Gestalttherapie; Dan is deze groep een aanrader. De groep gaat door bij vier of meer deelnemers.

 

Barbara Pompe

De supervisie groep wordt begeleid door Barbara Pompe. Zij werkt in haar praktijk met individuele cliënten en geeft relatietherapie, waarbij beeldend- en lichaamswerk vaak een onderdeel zijn van de therapie. Barbara is ervaren in het opleiden van Gestalttherapeuten en het geven van supervisie. Ze is geregistreerd als supervisor bij de EAGT.

 

Data 2022: 30 sept., 4 nov., 16 dec. In 2023 op 27jan., 3 maart, 14 april, 26 mei en 30 juni.  De reserve datum is 21 juli .

Tijd: 10.00 uur tot  16.00 uur.

Er wordt gezorgd voor koffie, thee en soep.

Lokatie: Kortenhoefsedijk 85K , 1241LS Kortenhoef

 

Certificaat

Je krijgt na het deelnemen aan deze groep een certificaat met het aantal supervisie uren, geldig bij  NVAGT. Wanneer je lid bent van de NVAGT en bezig bent met je eerste herregistratie kun je deze uren laten gelden als intervisie.

 

Kosten

De gestalt supervisie kost €80 per keer, totaal €640. Er is korting op dit bedrag aan te vragen bij de Stichting SBGA (www.sbga.nl).

Interesse

Ervaringen van deelnemers:

*Ik heb krijtjes gekocht en heb een symboolkaart getekend. Ik heb alles bij de hand liggen en maak er veel en graag gebruik van tijdens een Gestaltsessie. Ook het samen tekenen ga ik inzetten.

 

* Voor mij was het steeds weer verassend om te zien, hoe iets wat binnen in mij speelt, weergegeven wordt in mijn beeldende „creaties”. Omdat ik hier niet mee bekend was merkte ik ook de schroom om er zelf iets mee te doen in mijn praktijk. Uiteindelijk wel gedaan.

 

*Het heeft me geholpen om op verschillende manieren naar casussen te kunnen kijken, verfrissend.

 

* Ik ervaar verdieping en verfijning van mijn (levens)thema’s, bv. Meer besef dat het me niet gaat om ik óf de ander, maar ik én de ander. Het is verrijkend en verbredend om met collega therapeuten te zijn, inbreng te hebben en ook te luisteren naar hoe anderen werken. Dat maakt sociaal gezien dat ik me verbonden voel. Wat ik prettig vind is dat er in de supervisie structuur en leiding wordt gegeven.

 

*Bedankt dat je me weer in contact hebt gebracht met het creatieve in mij.

 

*Barbara heeft de supervisie goed opgezet, mooie en afwisselende oefeningen met daarnaast veel ruimte voor eigen inbreng. Ze brengt andere denkwijzen in en speelt in op actuele vragen uit de groep. Ik vind haar inspirerend, ze is op een liefdevolle manier aanwezig, heeft humor, is integer en schroomt niet om haar eigen ervaringen in te brengen. Hiermee creëert ze een vertrouwelijke sfeer.

Barbara Pompe

Lichaamsgericht- en beeldend  Gestalttherapeut

Internationaal gestalt-bodywork trainer

Gestalt-supervisor

1200

960

768

480