Groepen

Gestalt-experimenten via ZOOM

Midden in je (drukke) werkweek een half uur bewust zijn

 

Gestalt gaat over contact maken met jezelf en met je omgeving.  Midden in je week maak je even tijd voor jezelf en hoe het met je is. Door kleine persoonlijke experimenten te doen ervaar je jezelf en word je je bewust van jezelf. De experimenten kunnen denk-oefeningen zijn, opdrachtjes zijn om iets te maken en zullen altijd gaan over hoe je je erbij voelt. Je kunt gaan ervaren waar je levendig bent in je contact en waar je je terughoudt.

 

Wat ik van je vraag is dat je één keer in de week 'inZOOMt' op een vast tijdstip. Voor de zomervakantie start er nog een 'ZOOM'-groep van vier keer, om uit te proberen. Dit is op donderdag om 12.00 uur en is kosteloos.

 

In september start er een serie van negen keer, de dag en het tijdstip zullen we samen bepalen. De kosten voor deze serie zijn €135.

 

Heb je zin om mee te doen?

Of heb je vragen? Laat ze me weten.

 

Ervaringen van deelnemers:

 

Marianne

Logopedist

De gestalt experimenten zijn bijzonder om mee te maken. In een half uurtje kom je weer terug in je lijf en in het hier en nu. In het groepje is er plek om dingen te bespreken als je wil, maar ook tijd voor individuele aandacht. Door de rustige begeleiding van Barbara ontstaat er binnen no-time een fijne sfeer. De oefeningen zijn praktisch, snel en kunnen altijd tussendoor, zonder dat de intimiteit verloren gaat.

 

Mark

Ontwerper

"De rede dat ik meedoe met de online sessies is omdat het me elke week iets oplevert, een realisatie, innerlijke rust, een aha-moment of simpelweg een concreet plan hoe ik een bepaalde situatie in mijn leven opnieuw kan inrichten. De online omgeving waarvan we tijdelijk gebruik maken ervaar ik als een veilige plek. Een plek waarin we onderwerpen, gevoelens en emoties bespreken die op dat moment naar voren komen. Aan de hand van oefeningen weet Barbara onze innerlijke wereld aan het licht te brengen om zo de interactie met jezelf en de groep op gang te laten komen. De oefeningen zijn makkelijk vanuit je stoel/bureaustoel uit te voeren. Daarnaast vind ik het echt tof om dit met een groep te doen omdat er vaak dingen voorbij komen die ik herken.  Hierdoor ontstaat er al heel snel een intiem groepsgevoel, daardoor lijkt het alsof je iedereen in de groep (ook al zie en spreek je elkaar verder niet) al veel langer kent dan dat  dit daadwerkelijk zo is. Deze verbondenheid maakt dat ik elke week weer met een enthousiast gevoel uit kijk naar de volgende zoom sessie."

 

Inge

Logopedist

"Het brengt mij een welkome onderbreking in het bekende dagelijkse ritme. Een werkelijk experiment met verrassende effecten. Heerlijk licht en diep werkend. Een aanrader"

Aanmelden

Gestalt-supervisiegroep

Jaargroep start in september  2020 in Kortenhoef (bij Hilversum)

 

Dynamiek

Dit jaar focussen we in de supervisie-jaargroep op de dynamiek in de therapie, tussen jou en de ander, tussen jou als therapeut en je client. De contactgrens aan het werk! We experimenteren, ervaren en studeren over dynamiek. Hoe ga je om met het ontstane (energie) veld b.v. in (relatie) therapie én hoe werk je ermee in een groep.

 

Supervisie is een vorm van leren door reflectie op je eigen ervaringen als gestalttherapeut. Je onderzoekt je persoonlijke- en praktijksituaties op verschillende manieren; b.v. in gesprek met elkaar, in een persoonlijk dieper onderzoek, door lichaamswerk én met behulp van beeldende middelen.

De basis van deze supervisie groep wordt gevormd door:

Je eigen doelen

De algemene doelen van supervisie: ontwikkelen van authenticiteit en professionaliteit als gestalttherapeut.

De gestalttheorie zoals beschreven is door Perls , Goodman en Hefferline in; Gestalttherapy, excitement and growth of the human personality.

 

Is gestalt-supervisie iets voor mij?

Als je de wens hebt om samen met collega’s stil te staan bij jou ontwikkeling als therapeut; Wanneer je je wilt verdiepen aan de hand van jouw persoonlijke- en praktijkervaringen; En wanneer je geïnspireerd wilt worden door de sterke werking en positieve kracht van Gestalttherapie; Dan is deze groep een aanrader.

 

Barbara Pompe

De supervisie groep wordt begeleid door Barbara Pompe. Zij werkt in haar praktijk met individuele cliënten en geeft relatietherapie, waarbij beeldend- en lichaamswerk vaak een onderdeel zijn van de therapie. Barbara heeft ervaring in het opleiden van Gestalttherapeuten en het geven van supervisie. Ze is geregistreerd als supervisor bij de EAGT.

 

Data 2020, samen te bepalen

Van 10.00 uur tot  16.00 uur.

Er wordt gezorgd voor koffie, thee.

Lokatie: Kortenhoefsedijk 146, 1241LX Kortenhoef

 

Certificaat

Je krijgt na het deelnemen aan deze groep een certificaat met het aantal supervisie uren, geldig bij de NBGT en NVAGT. Wanneer je lid bent van de NVAGT en bezig bent met je eerste herregistratie kun je deze uren laten gelden als intervisie.

 

Kosten

De gestalt supervisie kost €80 per keer, bij minimaal 4 deelnemers. Er is korting op dit bedrag aan te vragen bij de Stichting SBGA (www.sbga.nl) of vraag meer info aan Barbara.

Aanmelden

Ervaringen van deelnemers:

*Ik heb krijtjes gekocht en heb een symboolkaart getekend. Ik heb alles bij de hand liggen en maak er veel en graag gebruik van tijdens een Gestaltsessie. Ook het samen tekenen ga ik inzetten.

 

* Voor mij was het steeds weer verassend om te zien, hoe iets wat binnen in mij speelt, weergegeven wordt in mijn beeldende „creaties”. Omdat ik hier niet mee bekend was merkte ik ook de schroom om er zelf iets mee te doen in mijn praktijk. Uiteindelijk wel gedaan.

 

*Het heeft me geholpen om op verschillende manieren naar casussen te kunnen kijken, verfrissend.

 

* Ik ervaar verdieping en verfijning van mijn (levens)thema’s, bv. Meer besef dat het me niet gaat om ik óf de ander, maar ik én de ander. Het is verrijkend en verbredend om met collega therapeuten te zijn, inbreng te hebben en ook te luisteren naar hoe anderen werken. Dat maakt sociaal gezien dat ik me verbonden voel. Wat ik prettig vind is dat er in de supervisie structuur en leiding wordt gegeven.

 

*Bedankt dat je me weer in contact hebt gebracht met het creatieve in mij.

 

*Barbara heeft de supervisie goed opgezet, mooie en afwisselende oefeningen met daarnaast veel ruimte voor eigen inbreng. Ze brengt andere denkwijzen in en speelt in op actuele vragen uit de groep. Ik vind haar inspirerend, ze is op een liefdevolle manier aanwezig, heeft humor, is integer en schroomt niet om haar eigen ervaringen in te brengen. Hiermee creëert ze een vertrouwelijke sfeer.

Je BODEM

Zaterdag 22 augustus in Kortenhoef

 

Je Bodem, je bekken. Daar waar je sexualiteit, levenslust, kracht en grond kan ervaren.

In deze workshop richt je je op je bekken en wat er te ervaren valt. Klei is een oer-materiaal dat prachtig past bij een bodem creëren en grond vinden. Klei wordt het middel, samen met de natuur waarin we werken, om dit onderzoek expressie te geven. We nemen de tijd om de bodem te bereiken en daar te verblijven, deze workshop bestaat uit twee dag delen.

 

Deze dag is voor maximaal 4 vrouwen. Wanneer er meer aanmeldingen zijn plan ik nog een andere datum.

Zo kunnen we goed werken op 1,5 meter afstand van elkaar.

Buiten in onze heerlijke tuin is genoeg ruimte en er staat een grote tent.

Voor de vegetarische lunch, koffie, thee en fruit wordt gezorgd.

De kosten voor deze dag zijn € 80.  Via de SBGA kun je subsidie aanvragen. Kijk op www.sbga.nl

 

Heb je zin?

Heb je vragen?

Aanmelden