Groepen

Introductie-dag Gestalt-Art Therapie

Zaterdag 13 maart 2021 van 10 tot 16 uur

 

Je bent nieuwsgierig naar gestalt-art therapie. Je wilt niet alleen lezen en horen hierover, maar het daarnaast zelf aan den lijve ervaren. Tijdens onze introductiedag zullen we je vooral meenemen in het doen zodat je kunt ervaren of deze therapie bij je past.

 

Gestalt-Art doet een appèl op het zelfhelende en creatieve vermogen dat in iedereen aanwezig is. Je versterkt je zelfinzicht en voelt je levendiger.

 

Wat gaan we doen?

We doen gestalt-experimenten en wisselen ervaringen uit,

werken met creativiteit en onderzoeken “art”.

Natuurlijk maak je kennis met de therapeut die je iets over

de theorie en de praktijk van Gestalt-Art zal vertellen.

Zo leer je wat de verschillende mogelijkheden van de therapie inhouden.

 

Vanuit de Stichting Bevordering Gestalt-Art organiseren we de introductie dag. Binnen de SBGA werken therapeuten samen om Gestalt-Art onder de aandacht te brengen en toegankelijk te maken voor iedereen. Meer informatie vind je op www.sbga.nl (Hier vind je ook de adressen van Gestalt-art therapeuten elders in het land)

 

Hoe en wat

De introductiedag vindt plaats op zaterdag 13 maart 2020 van 10 tot 16 uur en kost 25 euro. Het is wenselijk dat je de hele dag aanwezig bent. Neem zelf je lunch mee. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Aanmelden

Kriebels voor je geest

Ondek hoe je persoonlijk ontwikkelt én daar niet je best voor hoeft te doen.

 

Hoe? Door midden in je (drukke) werkweek een half uur te ‘zoomen’.

Je maakt even tijd voor jezelf.

Ik begeleid je bij het doen van kleine persoonlijke experimenten. Het zijn denk-oefeningen en doe- opdrachtjes waardoor je jezelf, je kijk, je keuzes beter leert kennen. Je zit met vier mensen in een zoom-groep.

 

De experimenten zijn gebaseerd op de Gestalt benadering.

Contact maken en hoe je dat doet is het onderwerp van onderzoek. Spelenderwijs en veilig. Zo kom je jouw gewoontes op het spoor en ga je zien hoe je contact vermijdt én verdiept.

Deze 'kriebels voor je geest' verfrissen je kijk en je keuzes.

 

Wat ik van je vraag is dat je één keer per week 'inZOOMt' op een vast tijdstip. Bij voldoende 4 aanmeldingen start er weer een groep. De dag en het tijdstip zullen we samen bepalen.

 

 Deze groep ‘zoomt’ 10 keer. De kosten zijn €100 excl. btw.

 

Heb je zin om mee te doen?

Of heb je vragen? Laat ze me weten.

 

 

Aanmelden

Ervaringen

 

Marianne

Logopedist

"De gestalt experimenten zijn bijzonder om mee te maken. In een half uurtje kom je weer terug in je lijf en in het hier en nu. In het groepje is er plek om dingen te bespreken als je wil en er is tijd voor verdieping. Door de rustige begeleiding van Barbara ontstaat er binnen no-time een warme, open en veilige sfeer.

En in mijn drukke werkweek is een half uur altijd wel in te plannen."

 

Mark

Ontwerper

"De reden dat ik meedoe met de online experimenten is omdat het me elke week iets oplevert, een realisatie, innerlijke rust, een aha-moment of simpelweg een concreet plan hoe ik een bepaalde situatie in mijn leven opnieuw kan inrichten. De online omgeving ervaar ik als een veilige plek. Een plek waarin we onderwerpen, gevoelens en emoties bespreken die op dat moment naar voren komen. Aan de hand van oefeningen weet Barbara onze innerlijke wereld aan het licht te brengen om zo de interactie met jezelf en de groep op gang te laten komen. De oefeningen zijn makkelijk vanuit je stoel/bureaustoel uit te voeren. Daarnaast vind ik het echt tof om dit met een groep te doen omdat er vaak dingen voorbij komen die ik herken. Hierdoor ontstaat er al heel snel een intiem groepsgevoel, daardoor lijkt het alsof je iedereen in de groep (ook al zie en spreek je elkaar verder niet) al veel langer kent dan dat  dit daadwerkelijk zo is. Deze verbondenheid maakt dat ik elke week weer met een enthousiast gevoel uit kijk naar de volgende zoom sessie."

 

Inge

Logopedist

"Het brengt mij een welkome onderbreking in het bekende dagelijkse ritme. Een werkelijk experiment met verrassende effecten. Heerlijk licht en diep werkend. Een aanrader”

Je BODEM

gestalt-art dagen voor vrouwen

 

Je Bodem, je bekken. Daar waar je sexualiteit, levenslust, kracht en grond kan ervaren. Daar waar vrouw zijn en vrouwelijkheid oorsprong vindt. Waar we dit kunnen beleven.

In deze gestalt-art dagen richt je je op je bekken en wat er te ervaren valt. Klei is een oer-materiaal dat prachtig past bij een bodem creëren en grond vinden. Klei wordt het middel, samen met de natuur waarin we werken, om dit onderzoek expressie te geven. We nemen de tijd om de bodem te bereiken en daar te verblijven, deze workshop bestaat uit twee dag delen.

 

Voor mij is het belangrijk om een veilige plek te creeren, waarin jij je kunt openen voor wat er op komt. We doen bekken oefeningen en  mogelijk een visualisatie. Verder is er  ruimte om te delen, te verdiepen en stil te staan bij jouw thema's.

 

Deze dagen zijn voor vrouwen.

Zaterdag 31 oktober in Kortenhoef

Zaterdag 23 januari 2021 in kortenhoef

 

Binnen in de sfeervolle werkruimte en buiten in onze heerlijke tuin is genoeg ruimte.

Voor de vegetarische lunch, koffie, thee en fruit wordt gezorgd.

De kosten voor deze dag zijn € 80. Via de SBGA kun je subsidie aanvragen. Kijk op www.sbga.nl

 

Heb je zin?

Heb je vragen?

Aanmelden

Gestalt-supervisiegroep

Jaargroep start 18 september 2020 in Kortenhoef (bij Hilversum)

 

Dynamiek

Dit jaar focussen we in de supervisie-jaargroep op de dynamiek in de therapie, tussen jou en de ander, tussen jou als therapeut en je client. De contactgrens aan het werk! We experimenteren, ervaren en studeren over dynamiek. Hoe ga je om met het ontstane (energie) veld b.v. in (relatie) therapie én hoe werk je ermee in een groep.

 

Supervisie is een vorm van leren door reflectie op je eigen ervaringen als gestalttherapeut. Je onderzoekt je persoonlijke- en praktijksituaties op verschillende manieren; b.v. in gesprek met elkaar, in een persoonlijk dieper onderzoek, door lichaamswerk én met behulp van beeldende middelen.

De basis van deze supervisie groep wordt gevormd door:

Je eigen doelen

De algemene doelen van supervisie: ontwikkelen van authenticiteit en professionaliteit als gestalttherapeut.

De gestalttheorie zoals beschreven is door Perls , Goodman en Hefferline in; Gestalttherapy, excitement and growth of the human personality.

 

Is gestalt-supervisie iets voor mij?

Als je de wens hebt om samen met collega’s stil te staan bij jou ontwikkeling als therapeut; Wanneer je je wilt verdiepen aan de hand van jouw persoonlijke- en praktijkervaringen; En wanneer je geïnspireerd wilt worden door de sterke werking en positieve kracht van Gestalttherapie; Dan is deze groep een aanrader.

 

Barbara Pompe

De supervisie groep wordt begeleid door Barbara Pompe. Zij werkt in haar praktijk met individuele cliënten en geeft relatietherapie, waarbij beeldend- en lichaamswerk vaak een onderdeel zijn van de therapie. Barbara heeft ervaring in het opleiden van Gestalttherapeuten en het geven van supervisie. Ze is geregistreerd als supervisor bij de EAGT.

 

Data 2020, samen te bepalen

Van 10.00 uur tot  16.00 uur.

Er wordt gezorgd voor koffie, thee.

Lokatie: Kortenhoefsedijk 146, 1241LX Kortenhoef

 

Certificaat

Je krijgt na het deelnemen aan deze groep een certificaat met het aantal supervisie uren, geldig bij de NBGT en NVAGT. Wanneer je lid bent van de NVAGT en bezig bent met je eerste herregistratie kun je deze uren laten gelden als intervisie.

 

Kosten

De gestalt supervisie kost €80 per keer, bij minimaal 4 deelnemers. Er is korting op dit bedrag aan te vragen bij de Stichting SBGA (www.sbga.nl) of vraag meer info aan Barbara.

Aanmelden

Ervaringen van deelnemers:

*Ik heb krijtjes gekocht en heb een symboolkaart getekend. Ik heb alles bij de hand liggen en maak er veel en graag gebruik van tijdens een Gestaltsessie. Ook het samen tekenen ga ik inzetten.

 

* Voor mij was het steeds weer verassend om te zien, hoe iets wat binnen in mij speelt, weergegeven wordt in mijn beeldende „creaties”. Omdat ik hier niet mee bekend was merkte ik ook de schroom om er zelf iets mee te doen in mijn praktijk. Uiteindelijk wel gedaan.

 

*Het heeft me geholpen om op verschillende manieren naar casussen te kunnen kijken, verfrissend.

 

* Ik ervaar verdieping en verfijning van mijn (levens)thema’s, bv. Meer besef dat het me niet gaat om ik óf de ander, maar ik én de ander. Het is verrijkend en verbredend om met collega therapeuten te zijn, inbreng te hebben en ook te luisteren naar hoe anderen werken. Dat maakt sociaal gezien dat ik me verbonden voel. Wat ik prettig vind is dat er in de supervisie structuur en leiding wordt gegeven.

 

*Bedankt dat je me weer in contact hebt gebracht met het creatieve in mij.

 

*Barbara heeft de supervisie goed opgezet, mooie en afwisselende oefeningen met daarnaast veel ruimte voor eigen inbreng. Ze brengt andere denkwijzen in en speelt in op actuele vragen uit de groep. Ik vind haar inspirerend, ze is op een liefdevolle manier aanwezig, heeft humor, is integer en schroomt niet om haar eigen ervaringen in te brengen. Hiermee creëert ze een vertrouwelijke sfeer.

 

Barbara Pompe

+31 (0)6 54 27 10 60

Kortenhoefsedijk 146

1241LX Kortenhoef