Ik ben Barbara Pompe-Gelissen, beeldend - en lichaamsgericht gestalttherapeut, supervisor, internationaal gestalt body worker, moeder, oma, echtgenote en vriendin. Ik ben in Utrecht in 1957 geboren. 


Ruim dertig jaar geleden ben ik begonnen met Gestalttherapie. Ik was vast gelopen in mijn leven.  In therapie  ben  ik mezelf en mijn behoeftes beter gaan begrijpen. Ik kwam bij mezelf uit, bij mijn creativiteit, eenvoud en speelsheid. Deze  nieuwe inzichten vroegen om meer verdieping en basis. 


Een gestalttraining bij Magda en Aie Maris, Gestalttherapeuten van het eerste uur, waren het vervolg. Hun instituut  BOLT (Bewustzijn Ontwikkeling en leertherapie), is gevestigd in Nieuwaal bij Zaltbommel. Ik heb daar de beeldende én de theoretische gestaltopleiding gevolgd. 


Eigenlijk ben ik nooit meer gestopt met studeren en ben me blijven verdiepen in lichaamswerk en gestalt-experimenten.  Zoals ik al schreef geef ik nu gestalt lichaamswerk en supervisie, dit doe ik aan het Georgian National Gestalt Institute in Tblisi en aan de Nederlandse Stichting Gestalt in Amsterdam. Mijn Lichaamswerk ervaring heb ik opgebouwd door trainingen te geven aan de Gestalt lichaamswerk training bij BOLT.  Verdieping vond ik in trainingen bij Seymour Carter (Sensory Awareness) en Anodea Judith (Chakra's en traumawerk).


In mijn praktijk met individuele cliënten en in de groepen die ik begeleid, gebruik ik naast lichaamswerk, beeldende middelen. Voor mij zijn deze elementen een directe toegang tot voelen en ervaren, tot het ontwikkelen van voel-bewustzijn.


Ik ben lid en supervisor bij de EAGT en de SBGA (Stichting ter Bevordering van Gestalt-Art in Nederland). Ik schreef verschillende artikelen over Gestalttherapie en was mede auteur van de Gestalt-Art experiment kaarten:  MoreMe Cards, Finding Self. Op de conferentie in Madrid (2023) gaf ik een online workshop over dit onderwerp.Barbara Pompe-Gelissen

Lichaamsgericht- en beeldend gestalttherapeut

International bodyworker, Gestalt trainer and supervisor


+31 (0)654271060

Kortenhoefsedijk 146

1241LX Kortenhoef


Lid van de European Association of Gestalt Therapists

Klachten- en geschillencommissie SCAG

Stichting Bevordering Gestalt Art